Binnentuin Domūs Living Houthaven krijgt eerste boom

19 april 2022
Utrecht

Synchroon plantte woensdag 13 april onder toeziend oog van projectbetrokkenen, de eerste boom in de gemeenschappelijke binnentuin van Domus Living in de Houthaven Amsterdam. De boom staat symbool voor de start van de verdere inrichting van de gezamenlijke binnentuin.

Domūs Living is een nieuw woonconcept van Synchroon waarvan het eerste gebouw met 235 micro-appartementen, verrijst in de Houthaven in Amsterdam.

Door duurzamer en bewuster te ontwikkelen wil Domus Living positief bijdragen aan de kwaliteit van leven. De gemeenschappelijke ruimtes en de binnentuin van Domus zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd zodat binnen en buiten met elkaar verbonden voelen. Met geïntegreerde groene plekken, zoals de binnentuin in Domus Living, bevorderen we de biodiversiteit in de stad én komen bewoners meer in contact met natuur. De binnentuin is een ontwerp van Flux landscape architecture.

Domūs Living – Everyday living of tomorrow

Domūs Living staat voor een andere manier van wonen en leven in de stad en biedt een antwoord op huidige stedelijke trends en veranderende woonbehoeftes. De appartementen maken maximaal gebruik van de ruimte door slimme oplossingen met het interieur, zoals geïntegreerde meubels en kasten. Het gebouw biedt een gemeenschappelijke multifunctionele huiskamer, kookruimte en groen dakterras. Aanvullende services en voorzieningen bieden bewoners wat zij nodig hebben, wanneer zij dat nodig hebben. Ruimte voor interactie tussen bewoners maakt spontane of geplande bijeenkomsten mogelijk en vergemakkelijkt sociaal contact.

Eerder heeft Synchroon Domūs Living verkocht aan CBRE Dutch Residential Fund, een niet- beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors welke zich met name richt op huurwoningen in het middensegment. Belangrijk aandachtspunt voor het fonds is niet alleen woningen te verhuren, maar de huurder ook een fijne woonomgeving aan te bieden.

Domūs Living is ontwikkeld i.s.m. Shift Architecture & Urbanism, Flux landscape architecture, ABT en …,staat creative agency. Bouwbedrijf Van Wijnen is verantwoordelijk voor de realisatie van de 235 appartementen.

www.domus.nl

Bouw Eiland van Leede van start
Synchroon start met bouw Huis op Zuid in Rotterdam