161 Appartementen Floating Gardens in Amsterdam Sloterdijk-Centrum verkocht aan CBRE Global Investors

30 april 2021
Utrecht

Synchroon verkoopt 161 appartementen aan CBRE GI. De woningen zijn onderdeel van project Floating Gardens: totaal 192 appartementen, een basisschool en kinderdagverblijf en ondergrondse parkeergarage.
CBRE Dutch Residential Fund Management verwerft de 161 huurappartementen, waarvan 97 appartementen worden verhuurd in het middeldure segment en 64 appartementen in het vrije sector segment. De overige 31 appartementen worden later door Synchroon in verkoop gebracht.

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Sloterdijk-Centrum. Het huidige kantoorpand aan de Heathrowstraat maakt plaats voor een alles-in-één school, de eerste basisschool in Sloterdijk-Centrum, met kinderdagopvang op de begane grond en eerste verdieping. Op de tweede tot en met de negentiende verdieping komen koop- en huurappartementen.

Het 64 meter hoge, duurzame gebouw wordt voorzien van diverse duurzame materialen, (geïntegreerde) zonnepanelen op daken en in de gevel, een WKO-installatie en warmtepompen. Er is extra aandacht voor groenvoorzieningen en biodiversiteit met onder andere collectieve(dak)tuinen en nestelgelegenheden in de gevel.

Floating Gardens is centraal gelegen in Sloterdijk-Centrum, naast sportpark Spieringhorn en nabij treinstation Sloterdijk en diverse uitvalswegen. Amsterdam Centrum is op fietsafstand.

Eind april start de sloop van het huidige pand aan de Heathrowstraat. In een later stadium, medio 2023, start de verkoopcampagne voor de 31 koopappartementen.

Team Floating Gardens bestaat uit Synchroon, Gemeente Amsterdam, Orange Architecten, Felixx, M+P, IGG bouweconomie, IMD, BK ingenieurs, en Merosch. Bouwbedrijf De Nijs is verantwoordelijk voor de realisatie en Engie is verantwoordelijk voor de realisatie van de WKO en het energieconcept.

Synchroon is geadviseerd door CBRE en CMS Derks Star Busmann. CBRE GI is juridisch geadviseerd door Houthoff.

www.floating-gardens.nl

Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk start met bouw 125 appartementen Kop van de Bakens
Synchroon behaalt met Wisselspoor Utrecht een BREEAM ‘Excellent’ Gebiedscertificering