Digitaal ondertekenen

SYNCHROON biedt haar (aspirant)kopers in diverse plannen de mogelijkheid om de koopakte (ook wel: de koop- en aannemingsovereenkomst) digitaal te ondertekenen.
Het aanbieden van deze mogelijkheid past volledig in onder meer de duurzaamheidsambitie en de klantfocus die SYNCHROON heeft.

ONLINE TEKENEN
Het digitaal tekenen van de koopakte (ook wel: online tekenen) levert de klant veel gemak: deze hoeft immers niet (nog een keer) een afspraak te maken met de makelaar om de koopakte te ondertekenen. De klant kan gewoon thuis of op het werk, achter de laptop of tablet, digitaal de koopakte in alle rust bekijken en digitaal ondertekenen.

HOE WERKT HET?
Heel eenvoudig! Als de (aspirant)koper tot aankoop van de woning/het appartement wil overgaan kan hij/zij dat kenbaar maken bij de makelaar. De makelaar zorgt er voor dat de koopakte digitaal wordt klaargezet. De (aspirant)koper ontvangt een email met de boodschap dat de documenten klaar staan voor ondertekening en via de link in de email getekend kunnen worden. Na het klikken van de link doorloopt de (aspirant)koper een aantal eenvoudige stappen voor het digitaal tekenen van de koopakte.

IS HET VEILIG?
Ja! De digitale handtekening voldoet aan alle wettelijke eisen. Tijdens het digitaal ondertekenen wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde iDIN-verificatie. Deze verificatie is gebaseerd op de zeer betrouwbare bank-identificatie (vergelijkbaar met het betalen met iDEAL). Zodra de koopakte digitaal is ondertekend wordt de PDF digitaal verzegeld (met een zogenaamd PKI-certificaat) om de integriteit en authenticiteit te waarborgen. Op die manier ontstaat een juridisch rechtsgeldig document. Uiteraard ontvangen de kopers een exemplaar van het digitaal getekende bestand en de bijbehorende transactiebon, waarop duidelijk staat weergegeven wie, wanneer getekend heeft. Voor meer informatie over de juridische aspecten zie: http://www.ondertekenen.nl/juridisch-rechtsgeldige-digitale-handtekening/

KAN IEDEREEN DIGITAAL ONDERTEKENEN?
Voor het digitaal ondertekenen wordt gebruik gemaakt van iDIN. iDIN is een nieuwe dienst van de banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties online kunnen identificeren, met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. Kunt u gebruik maken van iDEAL? Dan kunt u ook digitaal ondertekenen bij SYNCHROON.

IS DE (ASPIRANT)KOPER VERPLICHT DE KOOPAKTE DIGITAAL TE TEKENEN?
Nee, zeker niet! Het digitaal ondertekenen van de koopakte wordt door SYNCHROON aangeboden als extra service aan de (aspirant)kopers. Een afspraak maken met de makelaar om de koopakte te ondertekenen kan natuurlijk ook!

WAT ZIJN DE VOORDELEN?
» Snel               » Milieuvriendelijk
» Eenvoudig   » Tijdsbesparend
» Veilig