Synchroon ontwikkelt Tolhuiskade, een circulair woon-werkgebied in Amsterdam Noord

21 november 2019
Utrecht

Synchroon en stichting de Alliantie hebben de koopovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van Tolhuiskade. Een circulair woon-werkgebied in Buiksloterham in Amsterdam.

Met de ondertekening van deze overeenkomst hebben partijen een belangrijke stap gezet op weg naar de realisatie van Tolhuiskade (www.Tolhuiskade.nl). Een bruisend nieuw stuk stad met ongeveer 150 woningen, bedrijfsruimte, een kantoor met horeca van ca. 4.3000 m2 en een parkeergarage.

Middels de vernieuwende stedenbouwkundige, landschappelijke- en sociale ontwikkelingsstrategie Cityplot die Studioninedots de afgelopen jaren ontwikkelde, worden de voormalige terreinen van Nedcoat en Air Products in het voormalig havengebied Buiksloterham duurzaam ontwikkeld. In totaliteit een plan met ca. 500 woningen en 10.000 m2 commercieel voor onder andere horeca.

In Buiksloterham is Cityplot als ontwikkelmethode aangegrepen door opdrachtgever de Alliantie en uitgewerkt in een samenwerkingsverband van Studioninedots en DELVA Landscape Architects/Urbanism. Het gezamenlijk streven is een stad die openstaat voor diversiteit. De openheid maakt dit tot een plek voor innovatie en exploratie. Cityplot is een open en inclusief stuk stad waarbij diversiteit, lokaliteit, collectiviteit, adaptiviteit en circulariteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Buiksloterham&CO bestaat uit drie deelgebieden waarvan Tolhuiskade (Plot C) door Synchroon wordt ontwikkeld. Het ontwikkelteam bestaat uit: Synchroon, Studioninedots, Civic Architects, DELVA Landscape Architects/Urbanism en de parkeergarage is uitgewerkt door XVW Architectuur. De Alliantie is de regie houdende partij. De Alliantie verkrijgt de positie om in projecten van Synchroon in Amsterdam Zuidoost sociale huurwoningen aan haar portefeuille toe te voegen.