Synchroon en de Alliantie tekenen koopovereenkomst voor Hogekwartier in Amersfoort

21 november 2019
Utrecht

Samen met de Alliantie tekenden wij 20 november jl. de koopovereenkomst voor de realisatie van 14 startersappartementen en 45 eengezinswoningen in het herstructureringsplan Hogekwartier in Amersfoort. Hogekwartier Amersfoort bestaat uit de realisatie van ca. 830 woningen en 600 m2 bedrijfsruimte langs de Hogeweg in Amersfoort.

De 59 nieuw te realiseren woningen worden het sluitstuk van het totale herstructureringsplan Hogekwartier, dat onderdeel is van Amersfoort Vernieuwt. Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort, Portaal en de Alliantie en heeft als doel om het leven in de wijken en gebieden prettiger te maken. De plannen in Hogekwartier zetten in op een gevarieerd woonprogramma met een hoogwaardige kwaliteit en een duurzaam en innovatief karakter.

Gevarieerd aanbod
Waar eerst nog de jaren ’60 portiekflats stonden, is nu ruimte gemaakt voor een nieuwe stadswijk op fietsafstand van het centrum van Amersfoort met al haar voorzieningen. Synchroon realiseert de laatste twee woonblokken van deze nieuwe stadswijk. Deze woonblokken omvatten een divers woningaanbod met koopappartementen voor starters maar biedt ook ruimte voor rijwoningen en 4-laagse herenhuizen. De woningen liggen in een stedelijke omgeving rondom een aantrekkelijke groene buitenruimte, die naast het stimuleren van de biodiversiteit, uitnodigt om te sporten, te recreëren en waar kinderen buiten kunnen spelen.

Duurzaam
De duurzame woningen worden gasvrij gebouwd en standaard voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. In het totale plangebied van Hogekwartier worden deelauto’s opgenomen om de parkeerdruk en de CO2 uitstoot te verlagen.

Planning
Op dit moment worden de plannen voor de 59 woningen in Hogekwartier verder uitgewerkt. Wij zijn voornemens om eind 2019 te starten met de verkoop van de woningen.