theme logo

KJ Plein

Den Haag

De twee torens zijn met elkaar verbonden door een lager gedeelte, een soort ‘vallei’ tussen de torens.

KJ Plein

Den Haag

KJ bestaat uit twee torens van 90 meter hoog waarin voornamelijk woningen maar ook horeca en kleinschalige retail komt. Het plan zorgt voor een mooie stadsentree bij Den Haag Centraal en een sterke verbinding met het groen en de stad.

De ontwikkelcombinatie Koningin Julianaplein (OCKJ) bestaande uit Amvest Development en Synchroon ontwikkelen gezamenlijk de circa 350 woningen en de commerciële ruimten. De appartementen variëren in grootte van 47 m2 tot zo’n 200 m2. Het woonprogramma omvat zowel koopwoningen als sociale huurwoningen en markthuurwoningen, waarvan de beoogde afnemers respectievelijk Woningstichting Arcade en Amvest Residential Core Fund zijn. De gebouwen zijn getekend door Powerhouse Company, de ontwerpvisie voor de openbare ruimte is van Delva Landscape Architects.

Programma

2700m2Retail 370 Appartementen

Status

In ontwikkeling

Start verkoop

Q4 2019

Deel dit project

Vallei en Stadshal

De twee torens worden met elkaar verbonden door een lager tussenlid, dat een soort ‘vallei’ tussen de torens creëert. In dit deel komen vele groene daktuinen. Ook is er ruimte voor een groot gemeenschappelijk terras. Het gebouw is voor een groot deel opgetild van het maaiveld om ruimte te maken voor een spectaculaire Stadshal met gewelfde plafonds.

Deeleconomie

De toekomstige bewoners delen niet alleen een stedelijke leefstijl maar kunnen ook van diverse diensten in het gebouw gebruik maken. Zo komt er naar alle waarschijnlijkheid een wasserette en een feestappartement dat door bewoners kan worden afgehuurd voor bijvoorbeeld een verjaardag of kookclub. Ook komen er gastenkamers voor logees en een sportgym. De ligging direct bij het station maakt beperkte automobiliteit mogelijk, waarbij voornamelijk deelauto’s worden ingezet vanuit de garage van New Babylon.

Groen plein

Het plein krijgt een groene invulling waardoor de verbinding met de Koekamp en Malieveld heel natuurlijk verloopt. De combinatie van de Stadshal als verlengde van het station en het horeca-Paviljoen met terras op het plein zorgen voor een plek waar reizigers, passanten en bewoners zich welkom voelen.

Onder het plein wordt momenteel één van de grootste ondergrondse fietsenstallingen gebouwd door zusterbedrijf Mobilis, met ruimte voor maar liefs 8500 fietsen! Voor de bewoners zijn er ruime fietsbergingen op de derde en vierde verdieping.

Wethouder Boudewijn Revis van Gemeente Den Haag: ‘Waar in Nederland kun je zo vanuit de trein via een groene ‘poort’ naar de binnenstad lopen. Het is een prachtig plek om te wonen, de trein naast de deur, een mooi verblijfsplein waar je elkaar in een bijzondere omgeving kan ontmoeten en op een steenworp afstand van de binnenstad met al zijn musea, terrasjes en fraaie winkels. Met deze stadsentree heeft Den Haag er straks weer een pareltje bij.’

De bouw start 2e helft 2018 en is na ongeveer twee jaar tijd klaar voor bewoning.

in samenwerking met

  • synchroon partner gemeente denhaag logo
  • Synchroon logo
  • Synchroon partner Amvest logo
  • Synchroon partner Powerhouse Company logo
  • Synchroon partner Skonk logo
  • Synchroon partner Metabolic logo
  • Synchroon partner IMd logo

meer weten over KJ Plein?

Neem dan contact op met onze projectontwikkelaar René de Wit

Contact met René de Wit of Contact met SYNCHROON
Meld je vrijblijvend aan!

Plan je reis naar Synchroon


Plan mijn reis

Close search