Monnikenhuizen

Arnhem
Bekroond met meerdere prijzen

Project info

Op het voormalig terrein van voetbalclub Vitesse, Monnikenhuizen, is een hele nieuwe woonwijk verrezen. Vier architecten ontwierpen 200 woningen in een heel speciaal woonmilieu.

Bijzonder aan dit plan is dat nieuwbouw en milieu hier hand in hand tot stand zijn gebracht. Van de totale locatie is maar een klein deel bebouwd; het grootste deel van de onbebouwde ruimte maakt deel uit van de groenstructuur die loopt vanaf de hoger gelegen wijk Geitenkamp naar het lager gelegen gebied Klarendal. Het hoogteverschil op de locatie is gebruikt om slimme hemelwaterafvoer te maken in de vorm van molgoten die via 'waterspuwers' uitkomen op een retentiebekken waarin het regenwater wordt opgevangen. De in het terrein aanwezige beplanting is 'endemisch', dat wil zeggen van nature op deze locatie aanwezig.

Monnikenhuizen is meerdere malen met prijzen bekroond, onder andere de 'Omgevingsarchitectuurprijs' en de Neprom prijs voor herontwikkeling.

Het ontwikkelteam


Ontwikkelteam Monnikenhuizen bestond uit Buro Lubbers, BDP, Khandekar, Meyer en Van Schooten, Atelier Z, Van de Looi & Jacobs architecten, Vera Yanovshchinsky en Synchroon in samenwerking met gemeente Arnhem.
Meld je vrijblijvend aan!

[homedna_form form_url=”https://synchroonbelangstelling.homedna.nl/” redirect_url=”/bedankt”]

Plan je reis naar Synchroon


Plan mijn reis