theme logo

Bouw Boston & Seattle bereikt hoogste punt

22 mei 2017 | Nieuws, Rotterdam | Boston & Seattle,

De bouw van de woontorens Boston & Seattle op de Rotterdamse Wilhelminapier, heeft het hoogste punt van 75 meter bereikt. Dit werd door v.o.f. Pier III samen met de Stichting HAL Wonen, kopers en betrokken partijen gevierd. Tijdens de officiële handeling werden door een select gezelschap op de daken van beide torens twee vlaggen gehesen. Alle circa 350 genodigden konden de handeling live volgen op grote schermen in de ontvangstruimte op de begane grond.

De woontorens Boston & Seattle zijn ontworpen door Frits van Dongen en Patrick Koschuch van ‘Van Dongen Koschuch Architects and Planners’ en bestaan naast 220 appartementen uit commerciële voorzieningen in de plint, parkeervoorzieningen voor bewoners en een openbare ondergrondse Q-Park parkeergarage. Het totale project wordt gerealiseerd door bouwbedrijf J.P. van Eesteren. Eind 2017 staat de oplevering gepland. Woontorens Boston & Seattle liggen aan de zuidzijde van de Wilhelminapier tussen het Nieuwe Luxor Theater en woontoren New Orleans.

De plint en de torens zijn per verdieping geheel opgebouwd uit prefab-elementen, een innovatief proces in de hoogbouw. Op de begane grond van de gebouwen, naast de entrees van de woontorens en privé parkeerplaatsen, komen winkels en horeca. De ondergrondse Q-Park parkeergarage met zo’n 230 plaatsen, is openbaar en wordt gekoppeld aan het naastgelegen toekomstige project Philadelphia & Havana. Op de verdiepingen 1 tot en met 4 bevinden zich de parkeerplaatsen voor de bewoners. Deze parkeerlagen zijn te herkennen aan de opvallende gevelbekleding, die bestaat uit verticale lamellen met nautische afbeeldingen. Een verwijzing naar de geschiedenis van de Wilhelminapier.

Bekijk de video

Deel dit bericht

Meld je vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden
Meld je vrijblijvend aan!

Plan je reis naar Synchroon


Plan mijn reis

Close search